Et øjeblik af sandhed

Et gennemsnitligt menneske lever i en milliard sekunder, men alligevel er det kun et enkelt sekund, der bestemmer hans ultimative sandhed. Et øjeblik er forskellen mellem nogens liv og død. Alle har disse øjeblikke - nogle er heldige nok til at muskulere den en gang imellem, mens andre er mindre heldige.

En milliard sekunders kampfølger går ned til kun et øjeblik, men alligevel føler vi, at vi er i kontrol. Vi føler, at vi ved, hvad der sker med vores liv. Vi tager beslutninger og planlægger i overensstemmelse hermed for at gå mod det liv, vi ser for os, men vi er aldrig klar over, at det måske ikke er i vores kontrol overhovedet. Måske kan det være klogt at overlade denne beslutning til skæbnen, men som mennesker er det kun naturligt, at vi føler os overlegne med alt i livet.

Som administrerende direktør for et multinationalt selskab, der stræber efter at ændre en milliard liv i verden, var jeg ikke forskellig fra andre mennesker med hensyn til at føle mig overlegen. Kun, jeg vidste, at jeg var foran andre milliarder mennesker i verden, før en dag konvergerede det hele til et øjeblik.

Hej, dette er Randolph Laurens, og dette er mit sandhedens øjeblik.

Når jeg voksede op, afbildede jeg mig altid som revolutionerende. Alle gør det. Vi forventer alle, at vi gør en forskel i verden. Vi føler, at vi har et formål med vores eksistens - at vi på en eller anden måde vil ændre universets dimension ved vores egen opfindelse. Det er det, der får os til at opnå storhed som mennesker, men langsomt er vi klar over, at det overhovedet ikke betyder noget. Intet gør det virkelig. Vi er bare et lille stykke af en tidslinje, der er langt større end vores fantasi, og med tiden vil vores minder i denne verden forsvinde som et bomuldsgodteri, uanset hvor udbredt vi var i vores liv. Det er bare sådan som livet fungerer.

Heldigvis lykkedes det mig virkelig at gøre noget, der ændrede verden. Eller måske ikke, men helt sikkert ændrede milliarder menneskers liv i min verden.

Det kan være for selvoptaget til at skrive om dine egne opfindelser i en note, men det er noget, jeg altid vil være stolt af resten af ​​mit liv (eller måske sekunder). Det gav mig tilfredshed og lykke indtil en dag, det viste sig at være min egen slædehammer.

Hvad min opfindelse bestemt gav mig, var en følelse af kontrol - en følelse af magt. Jeg troede, at jeg kontrollerede mine egne øjeblikke sammen med milliarder af andre menneskers øjeblikke. Det er interessant, hvordan magt og penge fungerer. De giver dig en følelse af uovervindelighed - gennem komfort og strenghed. Det er som en afhængighed, indtil det en dag får dig til at indse, at du er i den samme illusion som milliarder af andre mennesker. Ingen er uovervindelige, og ingen har kontrol over deres 'øjeblik'.

På grund af mit nådeløse drev til innovation, var jeg i stand til at opbygge et socialt medienetværk, der fungerede lige fra dine øjne. Det var det virkelige liv - bortset fra at du reagerer på folks meninger lige fra din hjerne og læser deres status fra toppen af ​​deres hoveder. Det var en pioner inden for sociale medieteknologi - en af ​​den slags og hvad der var afgørende for mig var privatlivets fred. Derfor besluttede jeg selv at kryptere alle ting i min sociale medieverden og gemme zillioner af bytes data uden et centralt netværk. Det var som opskriften på Coca-Cola - ingen kunne udtrække nogen oplysninger fra mit projekt undtagen mig, men arven ville følge pakken for resten af ​​evigheden. Faktisk svor jeg en ed for at beskytte den fra at tage fat på mennesker, der havde den samme falske illusion af kontrol over livet, som jeg engang gjorde.

Indtil en dag ... Jeg fik et opkald fra FBI!

Naturligvis frygter du. Du ved hvad der kommer dernæst. Som det altid gør, vil FBI have, at jeg opretter en overvågning for dem. ”Det er til det bedre i verden” - FBI-direktøren fortæller mig så overbevisende i telefonen. Bortset fra at jeg ved, at det ikke er, er det bare en fars følelse af beskyttelse at opfylde deres egen propaganda. En falsk skrampe til belystning. Verden har ikke brug for det. Det behøver ikke et korrupt agentur, der spionerer efter dem i fireogtyve timer for en maskine at bestemme over deres egen fremtid. Det var imod min vision for verden. Stadig var det FBI!

Jeg var nødt til at beslutte mellem at give slip på alt, hvad jeg byggede på år og min essens, og mit liv. Det var en beslutning, jeg var nødt til at tage. De penge og magt, jeg samledes gennem årene betød intet. Jeg følte mig hjælpeløs. Alt det gjorde var at købe mig en gang før jeg tog en ultimativ beslutning - en flimmer af tid til at projicere en plan C, når den aldrig ville eksistere.

Jeg var nødt til at vælge. Men jeg vidste også, at det ikke kun var min beslutning om at tage. Det fik mig til at slentre tilbage til de vidunderlige minder, jeg havde med en muslimsk mand for to år siden. En maskine kunne overvåge aktiviteterne og give en forudsigelse, men den vil aldrig forstå den sande kerne af menneskelige følelser. Måske en dag kunne den samme muslimske mand forveksles med en terrorist ved det samme overvågningssystem, jeg oprettede, baseret på de kampe, han står overfor i sit liv og hans uortodokse mekanismer til at klare det. Det er noget, jeg bliver nødt til at leve med, men jeg ved ikke, om jeg kan.

Jeg ved det virkelig ikke.

Så i dag, mens jeg noterer ord med største besvær, står jeg øverst på SnapEye hovedkvarter med en endelig beslutning om at tage.

Når alt kommer til alt har mit liv ikke været så dårligt.

Jeg levede igennem en milliard sekunder - nogle glade og nogle triste at opbygge i dette øjeblik.

Et sidste øjeblik.

Et øjeblik af sandhed.