Råd fra en neurovidenskabsmand: Følg dit hjerte, ikke kun dit sind

Vejen til min ph.d. lærte mig mere end forventet

Foto af James Graham på Unsplash

En ung kvinde står i rippede jeans, trætte og en gammel t-shirt; hår trækkes fornuftigt ud af øjnene. Hun tilbragte de sidste 10 timer i et rum uden vinduer. Det lugter som mus. Hun nynder med, mens hun justerer skiven for at skifte radioens kanaler mellem Top 40 ("Nær, langt, uanset hvor du er ... Jeg tror, ​​at hjertet fortsætter ...") og NPR. Mens hun lytter, bruger hun en række allen og cresent skruenøgler til at justere en $ 20.000 maskine. Væsker strømmer på hænderne. Hun tørrer dem på sin jeans. Hun bliver mindet om, at det er nødvendigt at bære hendes overvældende vasketøjskurv ned til kælderen. Senere i aften, i morgen helt sikkert.

Er hun bilmekaniker?

Nej, hun er kandidatstuderende i neurovidenskab ved et Ivy League-universitet.

Jeg har en livslang kærlighedsaffære med matematik og videnskab. Jeg havde også fordelen ved altid at føle, at jeg 'hørte til' i matematik og videnskab. Min mor var en af ​​de første kvinder, der fik en kandidatgrad i datalogi, da computere indtog den bedre del af et rum. Hvis noget, forventede mine forældre, at jeg ville udmærke mig i disse områder. Og det gjorde jeg.

Efter færdiguddannelsen havde jeg ingen praktiske ideer om, hvad jeg skulle gøre med mit liv. Jeg vidste, at jeg var god i skolen. Jeg vidste, at jeg kunne godt lide videnskab. En ph.d., tænkte jeg, hvorfor ikke. Det skulle give mig formål i de næste par år.

De første to år af mit program var som college. Dage bestod af klasser, herunder nogle med de medicinske studerende. Intens, isolerende til tider, men mere af hvad jeg forventede. Jeg læste, jeg studerede, jeg lærte.

Efter de første to år begyndte jeg mit speciale i et laboratorium. Jeg valgte at studere serotoninreceptorer. Det biologiske grundlag for adfærd og mental sygdom har altid fascineret mig.

Da jeg arbejdede på et laboratorium på fuld tid, trivedes jeg med "videnskabsdelen" - hvad sker der i hjernen? Hvordan kan vi bevise det? Hvordan skal eksperimenterne se ud? Jeg elskede den strenghed, der fulgte med disse diskussioner. Jeg elskede planlægningen og den forsigtige optimisme, som vores hypotese skulle vise sig at være sand.

Virkeligheden inden for akademisk videnskab var meget anderledes, end jeg havde forventet. Mit liv involverede at gentage det nøjagtige samme eksperiment igen og igen i flere måneder. En slags videnskabelig Ground Hog's Day.

Mit arbejde involverede også den scene, jeg beskrev ovenfor. Et tempereret stykke maskiner var ansvarlig for resultaterne af næsten alt mit arbejde. For hver 1. time, jeg brugte på at designe eksperimenter, brugte jeg 40 på at fikse den forbandede maskine.

Jeg følte mig frustreret og ulykkelig. Husk, at dette var før bred brug af Internettet. Vi brugte computeren til tre ting: e-mail-konti, statistiske analyser og skrivningspapirer. Jeg kunne ikke Google "livet som studerende i neurovidenskab". De eneste mennesker, jeg kendte i ph.d.-programmer, var folkene omkring mig, og mange af dem var den stille type. Så jeg antog, at jeg bare ikke var så hård som alle andre omkring mig, eller at jeg havde brug for for meget øjeblikkelig tilfredsstillelse.

Jeg indså, at jeg ikke ønskede at være akademisk videnskabsmand kort efter jeg begyndte at arbejde i laboratoriet.

Ikke desto mindre fortalte jeg mig selv, at det ville være forkert, upraktisk at holde op. I enhver liste over fordele og ulemper, jeg lavede, var de eneste fordele: så jeg kan få disse 3 bogstaver efter mit navn og gøre mine forældre stolte. Mit hjerte var ikke i det, men mit sind blev overvældet.

Jeg holdt ved det i abrupt elendighed i yderligere 3 år, indtil jeg afsluttede programmet og modtog min grad.

Da jeg var færdig med gymnasiet, begyndte jeg at arbejde i en anden relateret branche. Det var hurtigt og udfordrende. Jeg elskede det. Jeg indså, at jeg valgte at blive på kandidatskolen af ​​de forkerte grunde. Som type A-højtydende troede jeg, at der aldrig var nogen undskyldning for at afslutte noget, du startede. Jeg har siden indset, hvor meget jeg bekymrede mig for andre menneskers opfattelse af mig, hvis jeg valgte at stoppe.

Nogle gange er det modigere at stoppe, end det er at blive. Jeg var ikke modig nok til at tage dette valg.

For alle, der griser deres tænder gennem noget, er mit råd dette: Sørg for, at du gør det af de rigtige grunde. På de hårde dage skal du tage et øjeblik på at stoppe med at stirre på det enkelte molekyle, der definerer hele dit liv. Se på det større billede. Sørg for, at det kursus, du har sat dig, bringer dig tættere på de mål, du ønsker for dig selv. Ikke dem, som du tror, ​​andre ønsker for dig. Og hvis du mener, at det kursus, du er på, ikke er sandt til dine egne mål eller lykke, skal du være modig og foretage en ændring.